top of page

HERKES İÇİN KİŞİSEL İNOVASYON

İnovatif kurum kültürü yaratabilmek için tüm çalışanlarınızın kişisel inovasyonunu destekleyin!


Kurumların hedeflerine ulaşmak için oluşturduğu stratejiyi hayata geçirmesinde en önemli faktör insan kaynağıdır. Bir kurumun en değerli sermayesi olan insan gücünün verimi ise mutlu çalışanlar yaratılması sayesinde artırılır. Mutlu çalışanlar yaratmanın yolu ise kurumun bireylerin kişisel inovasyonunu desteklemesinden geçer.

Kişisel inovasyonu destekleyen kurumların tüm çalışanları kişisel inovasyonunu gerçekleştirebilir mi?

Kişisel inovasyon yolculuğundaki bireyin başarılı olmak için esnek, değişime açık, yeniliklere adapte olabilen, yenilikçi ve yaratıcı, sorgulayan, öğrenmeye açık, evet yapabilirim yaklaşımına sahip, çözüm odaklı, değer yaratan, bütün resmi görebilen ve bütün resmi parçalara bölebilen olması gerekmektedir. Kişisel inovasyon yolculuğunu tüm bireyler gerçekleştirebilir çünkü kişisel inovasyon çalışmaları bu yetkinlikleri bireylerde ortaya çıkarmayı, geliştirmeyi ve daimi kullanabilir hale getirmeyi hedefler ve bu nedenle herkes için uygundur.

Kişisel inovasyonda ayrıca kişisel gelişimde olmayan strateji kurma vardır ve kişisel inovasyon bireyin strateji kurduğu bir yolculuktur. Ancak strateji kurma bireyleri de kurumları da korkutmamalı çünkü strateji kurma bir düşünme şeklidir ve kişisel inovasyon bireylerin kendi hayatları için stratejik düşünme alışkanlığı geliştirmesini sağlar.

Kişisel inovasyon, çalışanın her gün hayatının bütününe bakıp daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için kişisel gelişim ve değişim sürecini her an alışkanlık haline getirmesini hedeflediği için gerekli ve önemlidir. Çünkü birey bir önceki gün olduğundan daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için kendi kişisel inovasyonunu gerçekleştirme sözü verdiğinde kişisel gelişimini çok daha ileri bir noktaya taşır. Kişisel inovasyon, bireyin gelişimini ve değişimini ara sıra değil her an yaşamasını ve hayata geçirmesini sağlar. Kurumlar da ancak kişisel inovasyonunu gerçekleştiren bireyler sayesinde hedeflerine ulaşabilir. Bu nedenle kişisel inovasyon hem kurum hem de bireyler için önemlidir ve herkes kişisel inovasyonunu gerçekleştirebilir.

4 views0 comments
bottom of page