top of page

KİŞİSEL GELİŞİMİ BIRAK, KİŞİSEL İNOVASYONUNU BAŞLAT

İnova edilmesi gereken ilk ürün kişinin kendisidir!


Kişisel inovasyon, her gün hayatının bütününe bakıp daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için kişisel gelişim ve değişim sürecini her an alışkanlık haline getirmeyi hedeflediği için gerekli ve önemlidir. Çünkü birey bir önceki gün olduğundan daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için kendi kişisel inovasyonunu gerçekleştirme sözü verdiğinde kişisel gelişimini çok daha ileri bir noktaya taşır. Kişisel inovasyon, bireyin gelişimini ve değişimini arasıra değil her an yaşamasını ve hayata geçirmesini sağladığı için önemlidir. Kişisel inovasyon her gün bireyin yaşadığı zorlulara ve kendine nasıl yaklaştığınla ilgili olduğu ve bir yaklaşım geliştirdiği için önemlidir.

Kişisel inovasyonunu hedefleyen kişinin keyifli ve verimli bir inovasyon süreci yaşaması için dikkat etmesi gerekenler vardır. Öncelikle kişi kişisel inovasyondan keyif almaya dikkat etmelidir; hayatına kendisini motive edecek şeyler sokarak, sıkılmadan ve bunalmadan kendisini inove etmelidir. Bu sayede kişi kendisini inove etmeyi merak haline getirip hayatının bir parçası olarak içselleştirmelidir. Ayrıca kişisel inovasyonunu grçekleştiren kişi etrafına yaratıcı, dinamik ve kişisel inovasyona önem veren kişiler seçmelidir. Son olarak kişisel inovasyon günlüğü tutmalıdır çünkü kişisel inovasyon hikayesini yazmak bireyi motive eder. Çünkü kişisel gelişim ile kişisel inovasyon arasında fark vardır. Kişisel gelişim ve değişim anlık ve durumsaldır, kişisel inovasyon ise bireyin hayatının bütününe yayılır ve gelişim ve değişimi alışkanlık haline getirmeyi hedefler. Bu nedenle kişisel inovasyonda kişisel gelişimde olmayan strateji kurma vardır ve kişisel inovasyon strateji oluşturan bir yolculuktur. Strateji kurma bir düşünme şeklidir ve kişisel inovasyon bireylerin kendi hayatları için stratejik düşünme alışkanlığı geliştirmesini sağlar. Bu nedenle bir günlük tutarak inovasyon yolculuğunu yazmak, kişinin kendi stratejisini keşfetmesini ve katettiği yolu farketmesini sağlar.

Kendi değerine sahip çık ve gelişimini ara ara değil, kişisel inovasyon sayesinde hayatının bütününe yayarak gerçekleştir. Sen önemlisin!

Yeni bir sen!

5 views0 comments
bottom of page