top of page

KİŞİSEL İNOVASYONUN MUCİZELERİ VE MASALLAR

Mucizeler; hayal kuranlar, inananlar ve çabalayanlar için gerçekleşir.


Hayatımızda bir gün öyle bir şey yaşarız ki, başımıza gelen mucizeye kendimiz bile inanamayız. Birden bire bir şey olmuş ve hep hayalini kurduğumuz mucize gerçekleşmiştir. Oysa mucizeler birden bire gerçekleşmez. Mucizeler, mucizelerin hayalini kuran ve hayalini gerçekleştirmek için sabırla ve inançla çabalamaya devam edenler için gerçekleştir. Çünkü mucizeleri, hayal kuran ve inançla çabalayanlar gerçekleştirebilir.

Mucizelerin gerçekleşmesi için önce mucizelerin gerçek olduğuna inanmak gerekir. Ardından, mucizelerin bizim için gerçekleşeceğine inanmak gerekir. “Olmazki.”, “Ben şanssızım.”, “O kadar insanın içinde benim başıma mı gelecek?” diye inananlar mucizeleri gerçekleştiremezler. Mucizeler masal gibidir. Mucizeler gerçekleşen masallar olduğu için ona inanmak, onun içinde onu yaşamak gerekir. Masal ile mucize arasındaki fark ise, masalın hikaye, mucizeninse gerçek olmasıdır. Kişi kendi mucizesini gerçekleştirdiğinde, kendi masalını da yazmış olur.

Mucizelerin gerçek olduğuna inanan ve kendi mucizesinin hayalini kuran kişinin, mucizesini gerçekleştirmek için daima çalışması gerekmektedir. Bu nedenle mucizelerin gerçekleşme süreci, her birey için tam bir kişisel inovasyon yolculuğudur. Çünkü bu yolculuk esnasında kişi önce güçlü yönleriyle karşılaşır ve güçlü yönlerini daha da etkin hale getirir. Ardından geliştirmesi gereken yönlerini keşfeder ve iyileştirmek için harekete geçer. Son olarak kişi hayalini gerçekleştirmek için kendisini motive eden nedenini bulur. Çünkü hayalinin peşinde koşmasını sağlayan neden, her zorluk yaşadığında ona yardımcı olacak ve yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır. Tüm bu adımları hayata geçiren kişi, her gün yaşadığı olaylarda o anın doğrusu olan adımları atabileceği için hayatın mucizelerini de tek tek yaşamaya başlayacaktır. Yaşanan her mucize kişiyi kendi inovasyonunu gerçekleştirmesi için daha da heyecanlandıracağı için kişinin her anı mucizelere dönüşecektir.

Kendi masalını yazan ve hayalini kurabilen herkes, kişisel inovasyon yolculuğuna devam ederken kendi mucizelerini gerçekleştirebilir. Hiçbirşey birden bire gerçekleşmez. Başlattığımız bir an ve adım adım yarattığımız pek çok anın toplamıdır her mucize. Bu nedenle inanç ve hayatın her anında attığımız doğru adımlar, doğru kararlar, doğru davranışlar, toplanarak bizi mucizelerimize götürür. Mucizeler pek çok an, davranış, seçim ve kararın bir sonucudur.

Mucizeler hayal kuranlar, inanalar ve çabalayanlar için gerçektir.

4 views0 comments
bottom of page