top of page

MUTLU ÇALIŞANLAR İÇİN ÇÖZÜM KİŞİSEL İNOVASYONDA !

Motivasyon aktiviteleri düzenlememize rağmen, çalışanlarımız mutsuz. Nasıl mutlu çalışanlar yaratabiliriz ?


Kişisel inovasyon, bireyin her gün hayatının bütününe bakıp daha başarılı, daha mutlu ve daha iyi bir kişi olmak için kişisel gelişim ve değişim sürecini her an alışkanlık haline getirmeyi hedeflemesidir. Kişisel inovasyon yaklaşımı, kişisel gelişim ve değişimin alışkanlığa dönüşmüş ve bireyin hayatın bütününe yayılmış halidir, bu yaklaşım ise daimi mutluluğun anahtarıdır.

Bu nedenle kurumsal inovasyonu gerçekleştirebilmek için bireysel inovasyon bugün çok daha önemli. Globalleşmede önce ülkeler önemliydi, sonra şirketler önem kazandı şimdi ise bireyler önemli. Çünkü günümüzde bireyler her an dünyanın öbür ucunda olup bitenlerden etkileniyor ve bu nedenle bireyler her an tüm dünya ile karşı karşıya. Bugün bireyler sadece kendi mahalleleri, şehirleri ya da ülkelerinde değil, tüm dünyada olup bitene maruz kalıyorlar ve her an her şeyi global düzeyde yaşıyorlar. Bu nedenle de gelişim, değişim ve yenilenme, yerini daha sürdürülebilir, bütünsel ve geniş bir düşünme şekli ve yaklaşım olan inovasyona bıraktı.

Bu nedenle bugün bir yerlere gelmek, başarmak ve mutlu olabilmek için tüm dünyadan maruz kaldıklarımıza karşı koymalıyız. Bugün yarıştığımız ve yüzleştiğimiz çevremiz tüm dünya çünkü herkese ve her şeye saniyeler kadar uzağız.

İşte bu nedenle, bugün artık değişim ve gelişimin ötesine geçerek kalıcı mutluluk için kurumlar kişisel inovasyonu desteklemeli ve çalışanlarının önce kendisini inove etmesini sağlamalı.

Mutlu çalışanlara sahip olabilmek için ciddi bütçeler ayırıp düzenlediğiniz tüm motivasyon aktiviteleri ve tüm insan kaynakları uygulamaları gereklidir. Ancak kalıcı mutluluk yaratmak için tüm bu aktiviteler ve uygulamalardan elde edilen farkındalık ve davranışsal kazanımlar, her çalışanın kişisel inovasyonu desteklenerek alışkanlık haline getirilmelidir.

6 views0 comments
bottom of page